Oktoberfest i München

oktoberfest tyroler kostumeMünchens Oktoberfest er verdens største årlige messe, og for mange mennesker rundt om i verden, er den bedst kendt for sin øl. Oktoberfesten Er det ikke bare en undskyldning for at drikke rigelige mængder af øl! Det er et familievenligt festival funktioner gjorde masser af god musik, tonsvis af store bayerske mad og mange forskellige forlystelser og attraktioner til at holde besøgende på Münchens Oktoberfest underholdt hele dagen lang. Folk møder ofte op i sit bedste tyroler kostume f.eks. læderhosen og alpehat.

Hvad er Oktoberfest?
Der er mange Oktoberfest festligheder som finder sted rundt om i verden i dag, men det hele startede i byen München og er hjemsted for den største og mest besøgte messe i verden. Når du besøger Oktoberfest i dag, du vil være en i omkring 6 millioner mennesker, der besøger hvert år. For 3 år siden i 2010 havde festen 200 års jubilæum, så det er ikke en helt ny fest. For mere information om tyroler festen se vores side om Oktoberfest i Danmark

Den første Oktoberfest var en fejring af ægteskabet mellem kronprins Ludwig (senere kong Ludwig I) og Prinsesse Therese af Sachsen – Hildburghausen, og det viste sig at være en populær begivenhed med de lokale Bayere derefter fortsatte videre fra 1812. Det var ikke helt en årlig begivenhed indtil 1950’erne, da krige og kolera -epidemier Stod i Oktoberfest vej, men fra 1960’erne og fremefter Münchens Oktoberfest har trukket internationale besøgende, der kommer for at opleve denne store udsnit af bayerske kultur. I dag er der omkring 6 millioner besøgende til Münchens Oktoberfest, besøger i løbet af cirka 2 uger.

Andet end at drikke øl, hvad kan du lave ved Oktoberfest?
Øl er ganske vist en stor del af Oktoberfest festlighederne, og dette er bevist ved det faktum gjorde omkring 7 millioner liter øl bliver drukket under festivalen! Men det er ikke det eneste. Øl telte er så berømt for sit store udvalg af levende musik, der spilles gennem dagen og aftenen, så der er en rigtig fest stemning her. I løbet af dagen musikken er roligere så familier og dem, der ikke kan lide høj musik kan nyde et par drinks i mere støjsvage omgivelser, men kommer i om aftenen er lydstyrken skruet godt op, og du kan opleve nogle fantastiske traditionelle bayerske musik og mange andre typer af populær musik også.

Så er der mad! Hvis du nogensinde har ønsket at smage noget af det bayerske køkken så er Münchens Oktoberfest er et godt sted at gøre det. Du kan spise mange berømte og populære fødevarer: såsom pølser, kartoffel pandekager, sauerkraut ost nudler og mange flere retter.

Hvis du ikke har spist for meget bayersk mad eller drukket for mange øl, så du kan nyde de mange forlystelser gjorde er her på Oktoberfest hvert år. Der er mange forskellige gøglere som sørger for god underholdning til børnene, eller nyd de spændende adrenalin ture i de mange forlystelser, her er lidt for enhver smag. Så på med dit flotteste tyrolertøj – og tag del i den næste oktoberfest nær dig.

I år afholdes oktoberfesten fra den 21 September til den 6 Oktober i München, så find det bedste tyroler kostume frem og mød glad op til en uge eller 2 som du bestemt aldrig vil glemme.

Comments are closed.