Halloween kostumer

halloween kostumer på tilbud

køb dit kostume her

Halloween

Halloween er en højtid der oprindeligt stammer fra USA, men er igennem de seneste år blevet mere og mere populært i Danmark, især ser vi en stor stigning i salget af halloween kostumer til børn. Halloween falder på den 31. oktober hvert år og bliver også kaldt Allehelgensdagen og ligger dagen efter Allehelgensdag. Det er højtiden, hvor vi alle sammen klæder os ud i et uhyggeligt halloween kostume, ofte som overnaturlige væsner, såsom spøgelser, monstre, djævle, zombier og andre uhyggeligheder. Vi udhuler græskar og skærer uhyggelige ansigter i dem og bruger dem som lanterner, kaldet Jack O-lanterner, samt pynter vores hjem med spindelvæv og edderkopper.

Halloween Kostumer

Uhyggelige halloween kostumerDet med at klæde sig ud, har altid være en stor del af højtiden. Grunden til at man i sin tid valgte at klæde sig ud, var at på netop denne aften, var barrieren mellem vores verden og dødsriget tyndest, og man frygtede at ånden fra de nyelige afdøde kunne overtage ens krop. Derfor valgte man at finde de mest skræmmende og uhyggelige kostumer, for at skræmme ånderne væk, så det ikke var ens egen krop de overtog. Derfor er det heller ikke lige meget hvilket Halloween kostume man vælger, og netop derfor at jo mere skræmmende det er, jo bedre.
Halloween er en højtid for mennesker i alle aldre, børn som voksne. Derfor har vi selvfølgelig et stort udvalg af Halloween kostumer til både børn og voksne. Dette være sig zombie kostumer, hekse kostumer, Dracula kostumer, mumie kostumer, djævle kostumer, monster kostumer, spøgelses kostumer og mangle flere og der er både kostumer til ham, hende og børnene. Mange børn elsker den uhygge som er omkring denne højtid, og derfor er det også flere og flere børn som efterhånden hellere vil fejre den nye højtid her, frem for fastelavn. Udover kostumer til halloween, finders der jo en masse forskellige begivenheder, hvor vi også klæder os ud, se f.eks. her på vores forside – de mange muligheder inden for kostumer og udklædning.

Et Halloween kostume er ikke fuldendt uden de rigtig detaljer og derfor har vi også det nødvendige tilbehør til at gøre dit Halloween kostume så fuldendt og uhyggeligt som muligt. Disse former for tilbehør er blandt andet kunstigt blod, masker, vampyr tænder, parykker og lignende. Derudover er en rigtig Halloween fest ikke komplet uden de rette dekorationer og dem kan du selvfølgelig også købe hos os.

Halloween traditioner

Halloween i USA er meget lignende den danske Fastelavn, dog er Fastelavn mere børnenes fest, hvor Halloween er lige så meget de voksenes fest. Derudover er Halloweens tema mere gys og gru i forhold til Fastelavn. Til Fastelavn banker de udklædte børn på naboernes døre og beder og slik og USA’s tradition ved Halloween er meget lignende, hvor de går ’trick or treating’, som på mange måde er det samme. Dog er vi jo meget inspireret af USA og selvom deres halloweenfest minder meget om vores fastelavn har vi med åbne arme taget den til os. Lige som med valentinsdags var halloweenfesten noget de fleste danskere var meget skeptiske overfor og tænkte det bliver aldrig til noget her i Danmark, nu om dage er det næsten lige så stort som vores fastelavn. Om få år, tror jeg bestemt at denne her højtid er større en fastelavn, og slet ikke uden grund.

Halloween har også sine egne traditionelle farver, som er sort og orange. Farver det bliver brugt til at pynte op, dekoration og i nogle Halloween kostumer. Og ikke mindst farven på de græskar, som man traditionen tro udhuler, og skærer ansigter i og anvender til Jack o-lanterner. Dette er for mange indbegrebet af Halloweenfesten.

Halloween kan på mange måder kategoriseres som gysets fest, da de fleste er klæde ud som overnaturlige væsner, såsom monstre, zombier, mumier eller lignende og der udsmykkes med spøgelser, kunstigt blod, edderkopper og spindelvæv. Derudover er gyserfilm en stor inspirationskilde i denne højtid sammen med uhyggelige historier, som også gerne fortælles til Halloween fester. Pas dog på med at historierne ikke bliver for uhyggelige, for de helt små. Det har vi først set eksempler på, og så kan en ellers hyggelig aften hurtigt blive ødelagt.

Disse traditioner og skikke, der er forbundet med Halloween, er blevet dannet og udviklet over tid. Som et eksempel kan vi tage græskarene som vi udhuler og skære ansigter i og bruger som den såkaldte Jack O-lanterne. Disse Jack o-lanterner blev til at starte med brugt til at huske de sjæle, som blev holdt i skærsilden. Traditionen med at skære i græskar startede i USA i 1837, men blev først knyttet direkte til højtiden Halloween i slutningen af det 19. århundrede. Mange påstår af den tradition faktisk stammer fra Læsø i Danmark, hvor man i stedet for at bruge græskar benyttede sukkerroer, men da disse var svære at få fat i over i USA, så gik man i stedet over til at bruge græskar i stedet. Og den tradition har siden varet ved. Nu kender vi nærmest kun de karakteristiske græskar, som pynter en stor del huse op til Halloween.

Halloweens historie

Halloween er, som tidligere nævn, en meget populær og traditionsbundet højtid i USA og bliver med tiden større og større i Danmark. Den første gang man afholdt Halloween i Danmark var i 1998 og med tiden er højtiden kun blevet større og forskellige danske forlystelsesparker med mere arrangere hvert år Halloween arrangementer, hvor folk kommer udklædt og der er forskellige begivenheder og blandt andet en konkurrence om bedste udklædning. Og det er også i stigende grad blevet populært at private personer afholder Halloween fester, hvor man invitere venner og familie til Halloween fest, hvor det er pyntet op og alle kommer i Halloween kostumer. Du kan læse mere om historien bag halloween i vores indlæg her

Online Kostumer, Vesterbro 2, 9000 Aalborg